Skolebrød

Skolebrod-Detalj-normal-3387-11Hva smaker vel bedre enn deilig hjemmelaget gjærbakst? Skolebrød er en favoritt hos mange og er lett å lage. Fikk gjester i helgen og de satte stor pris på lune skolebrød med hjemmelaget vaniljekrem.

Du trenger:
1 pakke tørrgjær (gjerne rød, for søt bakst)
150 gram smør
1/2 dl sukker
3 dl melk
8-9 dl mel
1 egg

Vaniljekrem, melk/vann/egg til pensling, melis og kokos til pynt.

Slik gjør du:
Smelt smør og ha i romtemperert melk, tilsett egget.
Bland mel, gjær og sukker. Ha over væsken.

Elt deigen godt, bruk gjerne en kjøkkenmaskin om du har det. La den heve til dobbel størrelse. Kjevel ut en lang pølse og del den opp i ca 15 biter. Lag runde boller og legg de på stekebrett. Trykk de litt flate og lag hull til vaniljekrem. Bruk en ferdig krem om du vil det, eller lag den selv. Oppskrift finner du her.

Stekes i 8-10 min på 225c.
Avkjøles på rist. Pynt med melis og kokos.

Lykke til – Nyt!

20130219-085855.jpg

20130219-085904.jpg

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>